Makron: Pre prijema Rusije u G-7 rešiti ukrajinsku krizu

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Pre prijema Rusije u G-7 rešiti ukrajinsku krizu

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da bi ponovni prijem Rusije u grupu G-7 bez rešavanja pitanja ukrajinske krize bila greška.
Makron smatra da bi ponovni prijem Rusije bez rešavanja pitanja ukrajinske krize bila strateška greška koja bi, kako je rekao, potvrdila eru nekažnjivosti, prenosi Rojters.

Istakao je da bi to takođe ukazivalo na slabost zapadnih sila.
"Ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriza mora rešiti pre nego što se Rusija vrati za sto, iako ostaje od ključne važnosti da se sa Moskvom nastavi razmatranje međunarodnih kriza", rekao je Makron.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je ranije danas da bi Moskva morala da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko ih dobije. 
Francuski predsednik naveo je i da će pre samita sedam najmoćnijih sila na svetu ovog vikenda u Bijaricu razgovarati sa iranskim zvaničnicima i predstaviti im predloge za prevazilaženje tenzija između Teherana i Vašingtona.
Britanska agencija navodi da se Pariz se tokom leta istakao kao medijator u pokušaju da se odnosi dve zemlje dodatno ne pogoršaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.