Izvor: Blic, 08.Okt.2022, 09:48

MMF ODOBRIO UKRAJINI 1,3 MILIJARDE DOLARA HITNOG ZAJMA Novac treba da reši probleme sa nestašicom hrane

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u petak je odobrio Ukrajini 1,3 milijarde dolara hitnog zajma radi dodatnog financiranja kako bi ta zemlja uspela održati svoju privredu dok se bori protiv ruske invazije. Novac će stići iz novog programa za hitne pozajmice radi rešavanja problema nestašica hrane, koji je odbor direktora te financijske institucije odobrio prošlog meseca.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MMF oslobodio 1,3 milijarde dolara hitnih sredstava za Ukrajinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2022

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je dodatnih 1,3 milijarde dolara hitnih sredstava za Ukrajinu zbog ruske invazije i povezanih nedostataka u proizvodnji i prodaji žitarica. Finansijska agencija UN-a je u najavi rekla da će finansiranje "pomoći da se zatvori finansijski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.