Lukašenko uzvraća udarac: Ako su zabranili oni, zabranjujemo i mi

Izvor: B92, 19.Jun.2021, 15:53

Lukašenko uzvraća udarac: "Ako su zabranili oni, zabranjujemo i mi"

Minsk -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da Minsk neće primati avione iz Ukrajine.

Ovo je odgovor na odluku Kijeva da beloruskim avionima zabrani ulazak u vazdušni prostor Ukrajine.

"Pošto nam je Ukrajina zatvorila vazdušni prostor, onda mi jednostavno nećemo primati avione iz Ukrajine", rekao je Lukašenko, prenosi Telegram kanal "Pul prvog", blizak pres-službi predsednika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ukrajina je ranije saopštila da od 26. maja ukida avio-saobraćaj sa Belorusijom nakon situacije sa sletanjem aviona kompanije "Rajan er" u Minsku, i beloruskim avionima je ograničila korišćenje svog vazdušnog prostora.

Podsećamo, avion kompanije "Rajan er", koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba.

Tom prilikom je uhapšen novinar Roman Protaševič, kao i njegova devojka Sofija Sapegai, sa kojom je putovao nakon odmora u Grčkoj.

Informacija o miniranju nije potvrđena, ali je protiv Protaševiča pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za "organizovanje masovnih nereda".

Njemu preti kazna do 15 godina zatvora i u ovoj zemlji stavljen na spisak lica umešanih u terorizam.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za „organizovanje masovnih nereda“. Njemu preti kazna do 15 godina zatvora.

Protaševič se nedavno pokajao, rekavši da zna kakvu je štetu naneo državi i da sada želi da popravi situaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.