Lukašenko: Jačanje granica ne znači stvaranje gvozdene zavese

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 18:19

Lukašenko: Jačanje granica ne znači stvaranje gvozdene zavese

Potrebno je pojačati bezbednost beloruske granice sa Poljskom, baltičkim državama i Ukrajinom, uzdržavajući se od izgradnje gvozdene zavese, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, najavljujući danas promene osoblja.

"Učinili ste mnogo kada sam rekao da moramo zatvoriti granicu", rekao je Lukašenko i dodao da zatvaranje granice ne znači njeno pretvaranje u gvozdenu zavesu, to niko ne želi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je on, javila je BelTA .

"Granica je područje u kojem ljudi sklapaju prijateljstva, ali, vidite da smo bili izazvani. To nema nikakve veze sa prijateljstvom, međutim, za to nije kriv narod", kazao je Lukašenko, a preneo TASS.

On je istakao da je Belorusija uvek bila jaka barijera Poljacima, Litvancima, Letoncima, pa čak i Ukrajincima.

"Nikada nikome i ničemu nismo dozvolili da prođe. Šta oni žele od nas?" zapitao je predsednik Belorusije.

On je, takođe, naglasio potrebu za jačanjem granične bezbednosti zbog porasta slučajeva korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lukašenko: Jačanje granica ne znači stvaranje gvozdene zavjese

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2020

MINSK - Potrebno je pojačati bezbjednost bjeloruske granice sa Poljskom, baltičkim državama i Ukrajinom, uzdržavajući se od izgradnje gvozdene zavjese, izjavio je predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, najavljujući danas promjene osoblja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.