Lugansk: Ukrajinske snage povećavaju količinu naoružanja i opreme na liniji kontakta

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugansk: Ukrajinske snage povećavaju količinu naoružanja i opreme na liniji kontakta

Ukrajinske snage povećavaju količinu naoružanja i opreme na liniji kontakta sa Luganskom Narodnom Republikom, izjavio je novinarima portparol Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

"Ukrajinske okupacione snage nastavlja da jačaju svoju snagu i resurse nagomilavajući naoružanje i tehniku u blizini linije kontakta.Tako su u naselje Severnodonjeck dostavljeni artiljerijski projektili kalibra 122 milimetara i municija za pešadijsko naoružanje, kao i oprema za 53. mehanizovanu brigadu", rekao je Maročko.

"Takođe, na drugoj lokaciji zabranjeno oružje sporazumom iz Mnska se nalazi na području sela Vrubovka na udaljenosti od 12 kilometara od linije kontakta, a gde se nalaze 21 jedinica artiljerijskih sistema" MSTA-B" kalibra 152 mm", dodao je Maročko..

Maročko je u vezi sa ovim činjenicama pozvao predstavnike OEBS-a da koriste ove informacije pri planiranju trase patrola, te da poboljšaju vazdušni nadzor sa ciljem da se detektuje prisustvo zabranjenog oružja i osigura njihovo uklanjanje na propisanu udaljenost.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajinski specijalci stigli na liniju razdvajanja sa LNR

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2018

Grupa ukrajinskih bezbednosnih snaga u vojnoj uniformi u ruskom stilu primećena je blizu kontakt linije u Donbasu Grupa ukrajinskih bezbednosnih snaga u vojnoj uniformi u ruskom stilu primećena je blizu kontakt linije u Donbasu, izjavio je portparol Narodne milicije samoproglašene...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.