Izvor: RTS, 21.Avg.2022, 06:06

Lokalni načelnik: Ruske snage granatirale Nikopolj; Moskva: Uništeno skladište sa raketama za sistem HIMARS

Rat u Ukrajini – 179. dan. Načelnik Dnjepropetrovske oblasti Valentin Rezničenko napisao je Telegramu da je na Nikopolj, koji leži sa suprotne obale Dnjepra u odnosu na nuklearnu elektranu Zaporožje, palo 25 granata. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smatra da će ruske snage pokušati u sredu da "pokvare" proslavu Dana nezavisnosti. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su raketama "kalibar" lansiranih sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mora uništile skladište municije u oblasti Odese za rakete američkog sistema HIMARS.
Borbe se nastavljaju na istoku i jugu Ukrajine. Tokom jučerašnjeg dana, ukrajinske snage su, prema tvrdnjama vlasti Energodara, izvele artiljerijski napad na nuklearnu elektranu Zaporožje.

Rizici od curenja vodonika i radioaktivnog prskanja ostaju, a velika je i opasnost od požara, obaveštavaju stručnjaci "Energoatoma".
Na gradonačelnika Marijupolja Konstantina Ivaščenka juče je pokušan atentat, u kojem nije povređen, tvrde je iz njegovog kabineta.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres rekao je da bi vlade i privatni sektor trebalo da sarađuju kako bi rusku hranu i đubrivo, kao i ukrajinsko žito isporučili na svetska tržišta u okviru sporazuma o izvozu hrane postignutom prošlog meseca uz posredovanje Turske i UN. 
Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog odobrio je terorističke napade upotrebom hemijskih agenasa protiv ruske vojske.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ocenio je da su Rusiji potrebni gasovodi "Severni tok 1" i "Severni tok 2" da bi, kako je naveo, "snabdevala" Evropu problemima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Lokalne vlasti tvrde da su ukrajinske snage gađale nuklearku Zaporožje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2022

Rat u Ukrajini – 179. dan. Vlasti Energodara saopštile su da su ukrajinske snage sinoć izvele artiljerijski napad na nuklearnu elektranu Zaporožje. Iz kabineta gradonačelnika Marijupolja rečeno je da je na njega pokušan atentat. 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.