Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 05:54

Ukrajinska zastava nad Zmijskim ostrvom, Putin najavio nastavak akcija

Rat u Ukrajini, 131. dan. Kijev je potvrdio da su se ukrajinske snage povukle iz svog poslednjeg uporišta u Lugansku – Lisičanska. Granatiran Slavjansk. Napadnut ruski grad Belgorod kraj granice sa Ukrajinom. Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru. Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je nastavak akcija.
Ukrajinska vojska donela je odluku da se povuče iz Lisičanska jer bi nastavak borbi doveo do fatalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posledica po vojnike, saopštio je juče Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Time je Ukrajina ostala bez svog poslednjeg uporišta u Lugansku.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je ruskog predsednika da je Lugansk pod ruskom kontrolom.
Eksplozije su tokom jučerašnjeg dana odjekivale Slavjanskom, a pogođeni su bili i objekti u Belgorodu. 
Ruski brod koji prevozi žito je zadržan u turskoj luci, a ukrajinski ambasador tvrdi da je žito koje se na njemu nalazi ukradeno. Čeka se odluka istražnih organa.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Lisičansk pod ruskom kontrolom; Ukrajinske snage ceo dan granatiraju Donjeck

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022

Rat u Ukrajini - 131. dan. Kijev je potvrdio da su se ukrajinske snage povukle iz svog poslednjeg uporišta u Lugansku - Lisičanska. Granatiran Slavjansk. Napadnut ruski grad Belgorod kraj granice sa Ukrajinom. Ukrajinske snage konstantno granatiraju Donjeck.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.