Lavrov: Amerikanci su izdali naređenje da se puca po svakom ko bude presekao granicu, mi nismo

Izvor: Vostok.rs, 08.Dec.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Amerikanci su izdali naređenje da se puca po svakom ko bude presekao granicu, mi nismo

SAD su izdale naredbu da vojska puca po građanima Meksika koji budu narušavali granicu, dok Rusija to nije učinila sa ukrajinskim mornarima, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Kada istraga bude završena, to pitanje će rešavati sud“, rekao je Lavrov. Ruski ministar je pojasnio da su ukrajinski brodovi prekršili međunarodno pravo i rusko zakonodavstvo nezakonito ušavši u teritorijalne vode Ruske Federacije. „Oni nisu želeli da napuste te vode, nisu odgovarali na naše zahteve. To je zločin, koji svaka zemlja, mislim, tumači na isti način. Pogledajte samo granicu između Meksika i SAD. Amerikanci su izdali naređenje da se puca po svakom ko bude presekao granicu. Mi to nismo učinili“, ocenio je šef ruske diplomatije. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.