Kremlj pozvao Kijev da jasno odgovori da li želi vojnu opremu sa Krima

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2018, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj pozvao Kijev da jasno odgovori da li želi vojnu opremu sa Krima

Predlog Kijevu da uzme vojnu tehniku sa Krima je zvaničan, dodatna obaveštenja nisu potrebna, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin saopštio da Kijev nije dobio zvanično obaveštenje iz Moskve o ovom pitanju. Dodao je da Ukrajina neće učiniti ništa što bi moglo oslabiti njen politički ili pravni položaj.

„Naravno, postoje zvanični dokumenti, uglavnom diplomatske beleške, različite vrste poruka, ali uopšte, naravno, zvanična izjava šefa države teško da se ne smatra zvaničnim predlogom", rekao je Peskov novinarima.

„Ne znam da li su neki dokumenti poslati putem diplomatskih kanala, ali još jednom ponavljam da čak i da nisu poslati za to nema potrebe, jer se čula zvanična izjava predsednika Rusije“, dodao je on.

U januaru je Vladimir Putin rekao da je Rusija spremna da isporuči vojnu opremu ukrajinske vojske sa Krima, iako je u "žalosnom" stanju. Naveo je da se radi o brodovima, borbenim avionima i drugoj opremi.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva poručila Kijevu: Recite "da" ili "ne"

Izvor: B92, 23.Jan.2018

Predlog Kijevu da uzme vojnu tehniku sa Krima je zvaničan, dodatna obaveštenja nisu potrebna, Ukrajina treba da kaže „da“ ili „ne“...To je izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov...„Naravno, mogu da postoje zvanični dokumenti, uglavnom diplomatske note, različite vrste pisama,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.