Konašenkov: Ruske snage sprečile napad na NE Zaporožje; Eksplozija u centru Melitopolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2022, 15:40

Konašenkov: Ruske snage sprečile napad na NE Zaporožje; Eksplozija u centru Melitopolja

Oružane snage Rusije sprečile su pokušaje oružanih snaga Ukrajine da napadnu nuklearnu elektranu (NE) Zaporožje sa osam dronova kamikaza, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"Sve ukrajinske bespilotne letelice su oborene van teritorije nuklearne elektrane", rekao je on, preneo je TAS S.

Konašenkov je kazao da je artiljerija oružanih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajine ponovo granatirala stambena naselja u gradu Energodaru i teritorije uz nuklearku.

"Ukrajinska artiljerija je tokom dana ispalila 59 granata, istakao je on.

Konašenkov je naveo da su Oružane snage Rusije likvidirale oko 100 plaćenika u raketnom napadu u regionu Zaporožja.

Borci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u oblasti Nikolajeva oborili su dva ukrajinska aviona MiG-29 modifikovana da koriste američke rakete HARM, naglasio je on.

Eksplozija u centru Melitopolja

Jaka eksplozija odjeknula je danas u centru Melitopolja, ukrajinskom gradu koji je pod kontrolom ruskih snaga, saopštila je gradska vojno-civilna administracija.

U saopštenju se navodi da su građani javili da se čula jaka eksplozija, kao i da se proverava da li ima žrtava, preneo je TAS S.

Član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov je rekao da je u pitanju auto-bomba.

"Prema nepotvrđenim informacijama, eksplodirao je automobil", izjavio je Rogov.

Eksplozija je bila toliko jaka da se vozilo raspalo na dva dela, naveo Rogov na svom Telegram kanalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi u "akciji": Oborene kamikaze

Izvor: B92, 25.Sep.2022

Oružane snage Rusije sprečile su pokušaje oružanih snaga Ukrajine da napadnu nuklearnu elektranu Zaporožje sa osam dronova kamikaza rekao je Igor Konašenkov..."Sve ukrajinske bespilotne letelice su oborene van teritorije nuklearne elektrane", rekao je on, preneo je TAS S...Konašenkov je kazao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.