Koka-kola povukla reklame sa ruskih televizija

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka-kola povukla reklame sa ruskih televizija

Koka-kola je povukla svoje reklame s četiri ruske televizije koje su povezane s Kremljom i s bankom koja je pod sankcijama Zapada zbog povezanosti sa ukrajinskom krizom.

Koka-kola je povukla reklame s REN-TV, Pjati Kanal i Domačni, koji su deo holdinga banke Rosija koja je odmah posle pripajanja crnomorskog poluostrva Krima Rusiji stavljena pod sankcije Zapada. Četrvta televizija Zvezda, koja emituje patriotski program, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pripada ruskom Ministarstvu odbrane.

Po odluci o sankcijama uvedenim banci Rosija i njenom glavnom akcioninaru Juriju Kovalčuku, američkim kompanijama se zabranjuje poslovanje s tom bankom, za koju Zapad smatra da je "lična banka funkcionera Kremlja".

Koka-kola poriče bilo kakav politički motiv za povlačenje reklama, navodeći da je odluka doneta isključivo iz ekonomskih razloga.

Koka-kola je jedan od najvećih oglašivača na ruskom tržištu, s godišnjim budžetom od 2,5 milijardi rubalja (51,7 miliona evra).

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.