Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage pomerile položaje napred u Luganskoj oblasti

Pripadnici oružanih snaga Ukrajine pomerili su se dva kilometra unutar Luganske oblasti, navodi se na stranici pres-službe ukrajinske vojske na Fejsbuku.

Pomeranje je objašnjeno jer je Narodna milicija LNR „prišla suviše blizu utvrđenjima ujedinjenih snaga“ pored sela Želoboka, nakon čega je doneta odluka da se ukrajinske snage pomere dva kilometra napred i stvore „liniju bezbednosti“. Kako se navodi, operacija je trajala dve nedelje u tajnosti.

Zamenik šefa Specijalne posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hag izjavio je da je situacija u zoni oružanog konflikta u Donjeckoj i Luganskoj oblasti zaoštrena i da je najnapetija od početka 2018. godine.

„Broj kršenja režima prekida vatre povećan je od sredine maja“, ukazao je Hag.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.