Kijev predložio EU „kreativne“ sankcije protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev predložio EU „kreativne“ sankcije protiv Rusije

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin ponudio je zemljama EU "nekoliko vrsta sankcija" protiv Rusije zbog incidenta u Kerčskom koreuzu. "Neću govoriti o svima njima, počev od ličnih sankcija za one koji su učestvovali u agresivnim akcijama protiv Ukrajine, ali i takođe ograničavanje pristupa ruskim lukama u Azovu, kao i neke druge kreativne sankcije", istakao je Klimkin.
Prema njegovim rečima, neki evropski političari podržali su predlog Kijeva. Dodao je i da ova odluka zahteva "detaljniju diskusiju". Kasnije je šef diplomatije EU Federika Mogerini odbila da da direktnu procenu Klimkinove izjave. "Sam sastanak je politički gest s naše strane, to je način da ponovo potvrdimo podršku Ukrajini i njenom suverenitetu", rekla je ona, odbivši da detaljnije objasni predloge. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.