Kijev pozvao na uvođenje „azovskog“ paketa sankcija protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev pozvao na uvođenje „azovskog“ paketa sankcija protiv Rusije

Ukrajina je zatražila od zapadnih partnera da nametnu ograničenja protiv Rusije zbog incidenta u Kerčskom moreuzu, saopštila je zamenik predsednika Vrhovne rade Ukrajine Irina Geraščenko. „Predsednik je već započeo ovaj posao, pozivajući kolege da uvedu takve sankcije“, objasnila je ona na svojoj stranici na Fejsbuku. Osim toga, Kijev zahteva da se odmah oslobode zatvorenici sa brodova „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“. Ukrajina se slaže da se zamene 22 Rusa za Ukrajince Suščenka, Sencovu i druge, dodala je Geraščenkova. U utorak je sud u Moskvi produžio pritvor za četvoricu ukrajinskih mornara privedenih u Kerčkom moreuzu.
U nedelju 25. novembra su brodovi ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, nelegalno prešli državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u vode Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana.     Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.