Kijev će „američkim partnerima preneti iskustvo u borbi protiv Rusa“

Izvor: Vostok.rs, 19.Nov.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev će „američkim partnerima preneti iskustvo u borbi protiv Rusa“

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin izjavio je da će Kijev dobiti oružje od Vašingtona, a da će u zamenu za to „američkim partnerima preneti iskustvo u borbi protiv Rusa“.

„Potrebna nam je sva ova oprema, logistička podrška i obuka. Štaviše, to je uzajamno korisno: mi prenosimo svoje iskustvo u borbi protiv Rusa. Ne radi se samo o jednom elementu slagalice, ne samo o "džavelinima" (raketnim sistemima) već o svemu“, rekao je Klimkin.

Osim protivtenkovskih raketnih sistema, Kijev očekuje da od SAD dobije bespilotne letilice, protivbaterijske sisteme i sredstva za sajber-ratovanje, objasnio je Klimkin.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Švitkin: Kijevska vlast pokazuje da je verna sponzorima kao psi

Izvor: Vostok.rs, 19.Nov.2017

Zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin komentirao je izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova da će ta zemlja dobiti od SAD oružje, a zauzvrat preneti Amerikancima „iskustvo u borbi protiv Rusa“.. . Švitkin je istakao da se Ukrajina protiv Rusije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.