Kijev: Zauzeto 15 kvadratnih kilometara teritorije u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Zauzeto 15 kvadratnih kilometara teritorije u Donbasu

Ukrajinske bezbednosne snage preuzele su kontrolu nad teritorijom od 15 kvadratnih kilometara u Donbasu, rekao je komandant operacije Ujedinjenih snaga Ukrajine Sergej Naev.

Prema njegovim rečima, vojni plan je da se što više premeste položaji iz naselja. Teritorije koje su zauzete predstavljaju neutralnu zonu na liniji kontakta.

Predstvnici DNR i LNR još nisu komentarisali saopštenje Kijeva.

Akcije ukrajinske vojske suprotne su Minskim ugovorima. U Rusiji su više puta ukazivali na potrebu potpunog poštivanja sporazuma. Vladimir Putin ih je nazvao "nespornim osnovama za rešavanje krize". Istovremeno, Kremlj je naglasio da kijevske vlasti neprekidno "torpeduju i blokiraju" sporazume iz Minska.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Donjeck: Kijev zauzimanje naselja gde nema naših snaga u neutralnoj zoni predstavlja kao pobedu

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018

Saopštenje ukrajinskih nasilnika o preuzimanju kontrole nad novim teritorijama u Donbasu je priznanje Kijeva da krši Minske sporazume i pokušaj da se zauzimanje naselja u neutralnoj zoni predstavi kao pobeda, saopšteno je iz Operativne komande Donjecke Narodne Republike.. . "Izjava Naeva samo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.