Kad je Šolc počeo da nabraja...

Izvor: B92, 02.Avg.2022, 10:02

Kad je Šolc počeo da nabraja...

Berlin -- Nemačka nastavlja da snabdeva Ukrajinu oružjem, isporučujući joj, između ostalog, novo naoružanje, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

Prema njegovim rečima, neke primerke tog naoružanja ni nemačke Oružane snage još nemaju. On je za izdanje "Glob end mejl" rekao i da se ukrajinski vojnici obučavaju za korišćenje nove opreme u Nemačkoj.

Nemačka je ranije najavila da namerava da Ukrajini isporuči najmoderniji sistem za protivvazdušnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbranu kojim raspolaže.

Osim toga, Ukrajina bi od Nemačka trebalo da dobije i radar za lociranje položaja neprijateljskih haubica, topova i raketne artiljerije.

Ovim najavama nemački kancelar odgovorio je na prozivke da po pitanju rata u Ukrajini deluje neodlučno, da previše okleva, odnosno na prigovor da njegova vlada ne sprovodi u delo odluku Bundestaga, koji je pre nekoliko nedelja podržao slanje teškog naoružanja u Ukrajinu.

Ti prigovori nisu tačni, rekao je ranije Šolc. On je u polusatnom nastupu u Bundestagu detaljno naveo sve ono što je Nemačka do sada isporučila Ukrajincima, odnosno ono što će tek isporučiti, prenele su Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc: "Nemačka snadbeva Ukrajinu najnaprednijim oružjem, neke od njih NEMA NI NAŠA VOJSKA"

Izvor: Blic, 02.Avg.2022

Nemačka i dalje snadbeva Ukrajinu najnaprednijim oružjem, uključujući onim koje još nije u upotrebi u nemačkim oružanim snagama, istakao je nemački kancelar Olaf Šolc.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.