KOMIČAR NA ČELU DRŽAVE: Vladimir Zelenski je ubedljivo pobedio Porošenka, a ovo je njegova priča! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMIČAR NA ČELU DRŽAVE: Vladimir Zelenski je ubedljivo pobedio Porošenka, a ovo je njegova priča! (VIDEO)

Ukrajinski komičar Vladimir Zelenski ostvario je ubedljivu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, nad aktuelnim predsednikom Petrom Porošenkom, sudeći po izlaznim anketama.

Zelenski je prema izlaznim anketama dobio 73 odsto glasova.

Zelenski je rođen u industrijskom gradu Krivoj Rog 1978. godine. Neko vreme porodica Zelenski je živela u Mongoliji, pošto je tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radio Vladimirov otac. Mali Volodja je otišao u mongolsku školu sa osam godina, u skladu sa zakonima zemlje. Dečak je tečno govorio mongolski, ali nakon povratka u Krivoj Rog, bez prakse, brzo je zaboravio svoj jezik.

Vrativši se u Ukrajinu, Vladimir je počeo da pohađa pozorišnu grupu i aktivno se bavio sportom. Bio je vrlo nemirno i aktivno dete. U ranom detinjstvu Zelenski je želeo da postane granični stražar, a u starijem dobu sanjao je da uči da bude diplomata ili prevodilac.

U njegovoj popularnoj televizijskoj seriji, "Sluga naroda", Zelenski je igrao idelanog ukrajinskog predsednika: autsajdera otpornog na korupciju. A u njegovom komičarskom šouu, u kojem se godinama ruga ukrajinskim visokim političarima, ima ulogu antiestablišmentskog kandidata.

Sada Zelenski može da bude trn u oku svih: Porošenku, Timošenkovoj, pa čak i Kremlju.

Bez prethodnog političkog iskustva, Zelenski je veoma brzo zadobio popularnost u anketema o predstojećim izborima, u drugoj polovini prošle godine. U decembru se našao na drugom mestu iza Timošenkove, ali ispred Porošenka koji u to vreme nije objavio kandidaturu.

U nedavnom dugom intervjuu, Zelenski je posebnu pažnju posvetio pitanju rata u Donbasu, tvrdeći da je spreman za direktne pregovore s Rusijom o tom pitanju i da bi bio referendum o rezultatima pregovora. To bi moglo da mu donese neko saosećanje sa biračima sa jugoistoka, koji su umorni od Porošenkove ratoborne retorike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlazne ankete izbora u Ukrajini - Zelenski ubedljivo ispred Porošenka

Izvor: RTV Pink, 21.Apr.2019

Ukrajinski komičar Volodimir Zelenski pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, pokazuju izlazne ankete.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.