KIJEV PONOVO SABOTIRA PREGOVORE O MIRU: Napori Moskve o zaustavljanju krvoprolića u Donbasu ostaju bez efekta

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 08:19

KIJEV PONOVO SABOTIRA PREGOVORE O MIRU: Napori Moskve o zaustavljanju krvoprolića u Donbasu ostaju bez efekta

Sukob u Donbasu traje već sedam godina, u borbama je stradalo više od 13 hiljada ljudi

Kijev je blokirao predlog Moskve o sprečavanju kršenja primirja u Donbasu, rekao je stalni predstavnik Rusije u kontakt-grupi Boris Grizlov.

Prema njegovim rečima, umesto da se razgovara o suštinskim pitanjima, Ukrajina je gradila zamršene "pravne konstrukcije" kako ne bi priznala Donbas za stranu u sukobu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << /> - Zapravo, radi poštovanja izmišljenih "crvenih linija", koje su direktno u suprotnosti sa Minskim sporazumima, Kijev žrtvuje bezbednost i živote ljudi na jugoistoku Ukrajine - rekao je Grizlov nakon sastanka kontakt-grupe.

Uprkos političkim izjavama o tome da teže miru, Ukrajina "radi nekoliko radikalnih političkih snaga" nije sposobna da preduzme praktične korake u cilju poštovanja prekida vatre, naglasio je Grizlov.

- U takvoj situaciji teško je očekivati od Ukrajine konstruktivan pristup rešavanju znatno složenijih političkih aspekata rešavanja sukoba - zaključio je predstavnik Rusije.

. O rešavanju situacije razgovara se na sastancima kontakt grupe u Minsku. Strane su usvojile nekoliko dokumenata usmerenih na rešavanje sukoba, ali se razmena vatre nastavlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.