KIJEV IGRA OPASNU IGRU U DONBASU: Uradili su nešto što je Moskvu izbacilo iz takta, Rusi spremni da reaguju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2021, 22:18

KIJEV IGRA "OPASNU IGRU" U DONBASU: Uradili su nešto što je Moskvu izbacilo iz takta, Rusi spremni da reaguju

Moskva upozorila Kijev da prestane sa nepromišljenim akcijama

Upotreba dronova u Donbasu je veoma opasna igra koja može da dovede do nesagledivih posledica, upozorio je stalni predstavnik Rusije pri Savetu bezbednosti UN Vasilij Nebenzja.

- Da, video sam izveštaje o dronovima "bajraktar", od kojih je jedan izveo napad na artiljerijske položaje ustanika. Smatram da Ukrajinci igraju veoma opasnu igru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Nebenzja, istakavši da upotreba takve vojne tehnike protivreči Minskim sporazumima.

Takođe je podsetio da je komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni nedavno saopštio da ukrajinski vojnici sada ne moraju da traže dozvolu za napad, već to mogu da učine na sopstvenu inicijativu. Ruski diplomata je naglasio da to protivreči sporazumima o prekidu vatre.

- Međutim, igra sa bespilotnim letelicama može da dovede do posledica koje ukrajinska strana možda ne može ni da zamisli. To je opasna igra. Oni to moraju da shvate, ali nisam siguran da će se to dogoditi - konstatovao je Nebenzja.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da su vojnici prvi put upotrebili jurišnu bespilotnu letelicu "bajraktar" u Donbasu, koja je navođenom bombom uništila top protivnika.

Letovi vojne avijacije i dronova duž kontakt-linije u Donbasu zabranjeni su Minskim sporazumima. Međutim, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je da upotreba dronova "ne krši" sporazume.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.