Juriiiš na predsednika FOTO

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juriiiš na predsednika FOTO

Kijev -- Demonstranti došli u sukob s policijom. Pokušali da ometu skup ukrajinskog predsednika Petra Porošenka. U sukobu povređeno 25 policajaca.

AP prenosi da se sukob desio u gradu Čerkasi, na oko 150 kilometara jugoistočno od ukrajinske prestonice Kijeva.

Navodi se da je više desetina članova stranke Nacionalni korpus pokušalo da uleti na binu na kojoj je Porošenko držao govor u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanje za predsedničke izbore zakazane za 31. mart.

Demonstranti su takođe pokušali da blokiraju kolonu vozila u kojoj je on bio. Policija je objavila da je demonstrante ispaljen suzavac.

Najmanje 19 policajaca je prebačeno u bolnicu u gradu Čerkasi, oko 150 kilometara jugoistočno od Kijeva, gde su pristalice ekstremne desnice pokušale da blokiraju konvoj sa Porošenkom, optužujući ga za korupciju.

AP navodi da su policajci, njih trojica takođe povređeni i u Kijevu u sukobu s ultradesničarskim demonstrantima ispred zgrade predsedničke administracije gde je organizovan protest više stotina ljudi koji su tražili hapšenje glavnih vinovnika navodnog korupcijskog skandala u ukrajinskoj vojsci u koji je umešan fabrika koju drži Porošenko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Ukrajini 25 policajaca povredjeno u sukobu sa ultranacionalistima

Izvor: Beta, 10.Mar.2019

Ukupno 25 policajaca u Ukrajini je povredjeno u sukobu sa ultranacionalistima koji su pokušali da napadu konvoj u kojem je bio predsednik Petro Porošenko, saopštila je policija.Najmanje 19 policajaca je prebačeno u bolnicu u gradu Čerkasi, oko 150 kilometara jugoistočno od Kijeva, gde su pristalice...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.