Junak Holandije: Nije najbolji meč, ali jeste najlepši gol u karijeri VIDEO

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 12:02

Junak Holandije: Nije najbolji meč, ali jeste najlepši gol u karijeri VIDEO

Junak holandske pobede nad Ukrajinom (3:2) na premijeri EURO Denzel Damfriz opisao je kako se oseća nakon večeri za pamćenje u Amsterdamu.

Damfriz je pet minuta pre kraja meča na "Krojf Areni" doneo pobedu "Oranju" nakon što je njegov tim ispustio dva gola prednosti.

Bek PSV-a je postigao svoj prvi gol u dresu reprezentacije, u meču za koji analitičari smatraju da mu je možda i najbolji u karijeri.

"Ne, mislim da nije. Dao sam sjajan gol, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali mislim da mi ovo nije najbolja utakmica u karijeri. Ali moglo bi se reći da mi je ovo najlepši gol u karijeri. Doneo je veliko olakšanje", rekao je Damfriz.

On je u 85. minutu utakmice sa Ukrajinom sjajno reagovao na centaršut Nejtana Akea i glavom zatresao mrežu.

"Sjajan trenutak. Bio sam frustriran jer sam želeo da postignem gol u prvo poluvremenu pa je bilo veliko olakšanje imati šansu da završim perfektno. Gol sam dao jer smo nastavili da verujemo. Znao sam da ćemo imati još prilika i moraš da budeš spreman kad taj trenutak dođe", dodao je bek Holandije.

Kapiten Ukrajine Andrij Jermolenko razočaran je porazom od Holandije, ali nije i igrom svog tima.



"Bila je teška utakmica. Shvatili smo da igramo protiv ozbiljnog rivala. Stručni štab je srećan koliko smo se trudili. Uvek je teško posle poraza, ali imamo još dve utakmice i ako odigramo sa istom energijom biće sjajno. Vratili smo se posle 0:2 i frustrira izgubiti utakmicu u poslednjim minutima. Imali smo neke šanse u prvom poluvremenu, ali jednostavno nismo uspeli da ih iskoristimo",
rekao je Jermolenko.

Ukrajinci su sat vremena bili u podređenom položaju, ali su ipak zamalo osvojili bod u Amsterdamu.



"Nije bio meč u kojem je samo jedan tim dominirao. Teško je sada, mnogo je emocija. Bilo je 0:2, pa 2:2 i ipak smo izgubili. Moramo da analiziramo sa trenerima, oni će nam ukazati na naše greške da bismo nastavili dalje"
.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.