Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2022, 17:09

Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo

Udruženje novinara Kosova je saopštilo je da su u Prištinu stigla još dva ukrajinska novinara, odakle će nastaviti da izveštavaju usled rata u njihovoj zemlji. Novinari Serhij Ševčenko (Serhii Shevchenko) i Ljudmila Meh (Liudmyla Mekhi), su na Kosovo došli u okviru programa “Boravak novinara na Kosovu” (Journalist in Residence in Kosovo). Prethodno je 17. aprila, u okviru istog programa, iz Ukrajinestigla i novinarka Ljudmila Makej (Lyudmila Makey). Premier Kosova Aljbin (Albin) Kurti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kurti: Kosovo postalo dom za još dvoje ukrajinskih novinara

Izvor: Danas, 22.Maj.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je danas da je Kosovo postalo "dom za još dva ukrajinska novinara" koji dolaze u Prištinu kroz program "Novinari u boravku na Kosovu".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.