Javio se bivši predsednik: Ukrajini preti potpuno uništenje

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 20:45

Javio se bivši predsednik: "Ukrajini preti potpuno uništenje"

Sadašnja politika Kijeva preti zemlji gubitkom državnosti, izjavio je bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, prenose RIA Novosti.

Apel političara je na društvenim mrežama objavio njegov predstavnik Jurij Kirasir.

"Koliko god mi je bolno pisati o tome danas, ali državnost Ukrajine je u izuzetnoj opasnosti. Preti joj potpuno uništenje. Pritom se ne radi samo o riziku gubitka ogromnih teritorija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u južno i istočno od zemlje", napisao je Janukovič.

Po njegovom mišljenju, Ukrajina može biti prinuđena da se faktički spoji sa Poljskom, pošto joj stanje ekonomije ne dozvoljava da brani svoj suverenitet.

"To će biti rezultat ostvarenja evropskog sna, zbog kojeg je ukrajinski narod navodno otišao na svoj poslednji Majdan", dodao je on.

Janukovič je primetio da Poljska pamti ne samo septembar 1939, već i mart 1923, kada su "u Parizu ambasadori zemalja Antante konačno uključili teritorije Istočne Galicije i zapadnog dela Volinije u drugu Komonvelt".

" Što se tiče Rusije, Ukrajina će sa njom morati da sedne za pregovarački sto. Zapad će ga gurnuti na ovo, uključujući i Sjedinjene Države. Ništa ne može da traje večno, a snabdevanje Ukrajine oružjem u ovom slučaju nije izuzetak", sugerisao je političar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.