Janukovič osuđen na 13 godina zatvora, kriv za izdaju

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič osuđen na 13 godina zatvora, kriv za izdaju

Sud u Kijevu osudio je bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča na 13 godina zatvora u odsustvu pošto ga je prethodno proglasio krivim za izdaju zemlje.
Izričući presudu, sudija je zaključio da ne postoji dovoljno dokaza da je Janukovič kriv po tački optužnice koja se odnosi na pokušaj izmena granica zemlje.

Istovremeno, sud je zaključio da je Janukovič kriv za izdaju velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmera i saučesništvo u vođenju agresivnog rata, prenela je agencija Tas.
Janukoviču se sudilo po više tačaka u odsustvu, jer se nalazi u Rusiji.
Janukovič je pobegao iz Ukrajine 2014. godine kada su se pojačale tenzije u Kijevu posle nasilnog slamanja protesta, u kojima su demonstranti tražili da Janukovič poštuje sporazume sa Evropskom unijom.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viktor Janukovič osuđen za izdaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2019

Sud u Kijevu proglasio je danas bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča krivim za izdaju...Janukovič je napustio zemlju 2014, usled sve većih tenzija u Kijevu zbog sukoba policije i demonstranata koji su tražili približavanje Evropskoj uniji...Bivšem lideru, koji se nalazi u Rusiji, suđeno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.