Istražitelji su pristupili informacijama i otkrili da su dve rakete ispaljene ka avionu

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Istražitelji su pristupili informacijama i otkrili da su dve rakete ispaljene ka avionu"

Teheran -- Dve rakete ispaljene su prema ukrajinskom avionu oborenom 8. januara, prvi su rezultati istrage Iranskog civilnog vazduhoplovstva.

"Istražitelji su pristupili informacijama… i otkrili da su dve dve rakete M1-TOR ispaljene ka avionu sa severa", navodi se izveštaju koji je noćas objavljen na sajtu Organizacije civilnog vazduhoplovstva.

U tekstu se navodi da se nastavlja istraga o tome kako su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektili mogli da utiču na nesreću i da je u toku analiza cele akcije.

Ovim se potvrdjuju informacije "Njujork tajmsa" da su dve rakete ispaljene u pravcu aviona.

Komandant vazduhoplovnih snaga iranskih Čuvara revolucije je 11. januara preuzeo odgovornost za rušenje ukrajinskog aviona kod Teherana objasnivši da je vojnik greškom mislio da je boing 737 - krstareća raketa.

U nesreći je poginulo 176 putnika i članova posade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran potvrdio da su dve rakete ispaljene ka ukrajinskom avionu u kojem je poginulo 176 ljudi

Izvor: Danas, 21.Jan.2020

Dve rakete ispaljene su prema ukrajinskom avionu oborenom 8. januara, prvi su rezultati istrage Iranskog civilnog vazduhoplovstva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.