Iransko tužilaštvo: Ukrajinski avion oboren zbog ljudske greške

Izvor: RTS, 29.Jun.2020, 13:29

Iransko tužilaštvo: Ukrajinski avion oboren zbog ljudske greške

Iranski vojni tužilac je saopštio da je ljudska greška razlog obaranja ukrajinskog putničkog aviona u kojem je u januaru poginulo 176 ljudi.
Vojni tužilac za pokrajinu Teheran Golam Abas Torki rekao je da se obaranje ukrajinskog putničkog aviona u Iranu u januaru dogodilo zbog ljudske greške i da to nije bilo naređenje visokih vojnih zvaničnika.

"Nema dokaza da je obaranje aviona u kojem je poginulo 176 ljudi ishod sajber napada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na raketne sisteme ili sisteme vazdušne odbrane Irana", rekao je Torki i dodao da je uhapšeno troje ljudi koji su umešani u nesreću.
Avion ukrajinske avio-kompanije poleteo je 8. januara iz Teherana za Kijev, ali se ubrzo po poletanju srušio.
Vojska Irana je posle nekoliko dana potvrdila da je "nenamerno, zbog ljudske greške" kod Teherana oborila ukrajinski avion sa 176 putnika i članova posade.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.