Iran priznao da je greškom oborio ukrajinski avion

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2020, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran priznao da je greškom oborio ukrajinski avion

Iranske vlasti su priznale da je avion ukrajinske kompanije "MAU", koji se nedavno srušio pored Teherana, oboren raketom, kao i da je u pitanju „ljudska greška“. „Kao rezultat ljudske greške slučajno je oboren taj avion“, navodi se u saopštenju iranske vojske. Iz iranskog Generalštaba navodi se i da je avion oboren jer je leteo u blizini važnog vojnog objekta, a do incidenta je došlo jer se sve to odvijalo u trenutku povišene borbene gotovosti povezane sa mogućim odgovorom na američke raketne napade u Iraku.
RT: Rohani obećao da će se „identifikovati i procesuirati“ svi koji su odgovorni za „katastrofalnu grešku“ koja je dovela do obaranja ukrajinskog avionahttps://t.co/B1Yh2719vZ
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 11, 2020 Iranski predsednik Hasan Rohani naložio je da se preduzmu mere kako bi se isplatile kompenzacije svim porodicama poginulih zbog ove tragedije. Pored toga, on je naložio i da se nastavi sa istragom kako bi se utvrdili svi detalji zbog čega je došlo do ovog incidenta. „Istraga će se nastaviti sve dok se ne ustanove svi razlozi zbog čega je došlo do ove tragedije i neoprostive greške“, dodao je on. Rohani je takođe naložio i da se uklone svi nedostaci u organizaciji iranskih protivvazduhoplovnih snaga kako se ovakvi incidenti više nikada ne bi dogodili.
 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.