IRANSKA VOJSKA OBORILA UKRAJINSKI BOING: Teheran priznao odgovornost, u pitanju LJUDSKA GREŠKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRANSKA VOJSKA OBORILA UKRAJINSKI "BOING": Teheran priznao odgovornost, u pitanju "LJUDSKA GREŠKA"

U "boingu 737" ukrajinske aviokompanije stradalo je 82 Iranaca, 63 Kanađanina i 11 Ukrajinaca.

Iranski zvaničnici priznali su da su "nenamerno" srušili avion sa 176 putnika i članova posade, nedugo po poletanju iz Teherana u utorak.

Iranska televizija objavila je saopštenje iranske vojske, u kome se kaže da je reč o ljudskoj grešci, uz izvinjenje porodicama poginulih.

Avion se srušio nedugo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon iranskog napada na američke baze u Iraku, a Vašington je objavio nedugo posle nesreće das veruje da je avion srušen sa dva iranska projektila, što je Teheran prvo dematovao, a sada potrvdio.

Ukrajinska ambasada je na dan nesreće saopštila da je reč o kvaru motora, da bi saopštenje ubrzo povukla. Ukrajina je tada saopštila i da se ispituje da li je avion pogođen projektilom, ali je Iran isključio tu mogućnost.

Posle medija, javio se američki predsednik Donald Tramp i rekao da je "imao svoje sumnje". Ipak, tek obraćanje kanadskog premijera ideji o obaranju aviona dalo je dodatnu težinu.

- Imamo informacije iz više izvora, uključujući naše saveznike i našu obaveštajnu službu, koje ukazuju da je avion srušila iranska raketa, što možda nije bilo namerno - rekao je Džastin Trido, kanadski premijer.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran priznao: Oborili smo ukrajinski avion

Izvor: B92, 11.Jan.2020

Iran je objavio da je vojska te zemlje "nenamerno oborila" ukrajinski putnički avion, navodeći da je u pitanju bila ljudska greška...U saopštenju iranske vojske se navodi da je greškom procenjeno da je avion "neprijateljska meta" pošto se letelica okrenula ka "osetljivom vojnom centru" Revolucionarne...

Nastavak na B92...

Vojska greškom oborila punički avion

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2020

TEHERAN - Iranska vojska "nenamjerno" je oborila ukrajinski putnički avion kada je poginulo svih 176 putnika i članova posade, javila je iranska državna televizija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.