Hakeri objavili planove Kijeva da zatruje Donbas radioaktivnim otpadom

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri objavili planove Kijeva da zatruje Donbas radioaktivnim otpadom

Snage za specijalne operacije ukrajinske vojske pripremaju teroristički napad u Donbasu sa upotrebom radioaktivnih supstanci, tvrde hakeri iz organizacije „KiberBerkut“, prenose RIA Novosti.

Prema njihovim rečima, diverzanti planiraju da zaraze vodu u kanalu Severni Donjeck -Donbas, koja otiče u južni donbaski vodovod.


„Nakon zagađenja vode, najverovatnije će biti pokrenuta velika informaciona kampanja Ukrajine i zapadnih država protiv Donjecka i Luganska, kao i protiv Rusije. Na primer, optužiće ih za zagađenje regiona radijacijom, narušavanje međunarodnog zakona, nesposobnost da osiguraju ekološku bezbednost i tome slično, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu organizacije.


Hakeri navode da su specijalne snage za operaciju dobile kontejner sa radioaktivnim supstancama iz zatvorenog hangara Vakulenčuk u Žitomirskoj oblasti. Kako se navodi, ovaj objekat se nalazi 15-18 kilometara od 142. Centra snaga za specijalne operacije, gde od 2017. godine „diverzanti“ navodno prolaze specijalnu obuku pod rukovodstvom američkih instruktora.


U „KiberBerkutu“ su pretpostavili da je pokrovitelj akcije osnivač privatne američke vojne kompanije „Blek voter“ Erik Prins, koji je doleteo u aprilu ove godine u 142. Centar. Kao potvrda ove hipoteze navodi se snimak pisma komandanta ukrajinskih snaga Igora Lunjeva na ime prvog zamenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Igora Kolesnikova, sa molbom da se pusti Prins u vojni objekat.


Anonimna grupa hakera „KiberBerkut“ redovno objavljuje rezultate svojih napada na resurse kijevskih vlasti. Oni su 2015. godine saopštili o stotinama zločina koje su izvršili dobrovoljački bataljoni u Donbasu. Objavljeni su bili i materijali o planovima Kijeva da se sabotira holandski referendum o asocijaciji Ukrajine i EU.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAKERI KIBER BERKUT: OTKRILI SMO MONSTRUOZNI PLAN KIJEVA! Otrovaće vodovod u Donbasu radioaktivnim materijama i optužiti vlasti Donjecka i Luganska!

Izvor: Kurir, 16.Avg.2018

Snage za specijalne operacije ukrajinske vojske pripremaju teroristički napad u Donbasu sa upotrebom radioaktivnih supstanci, tvrde hakeri iz organizacije Kiber Berkut.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.