Izvor: Blic, 23.Feb.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR U UKRAJINI Liza (12) se vraćala iz škole kada su je zaskočili ULIČNI PSI, rastrgli i POJELI

Lizu Kanareikinu (12) iz Ukrajine, rastrgli su ulični psi kada se vraćala kući iz škole a onda su je "delimično pojeli", pišu tamošnji mediji.

Životinje su je napale u šumi kroz koju je prolazila svakog dana na putu od škole do kuće, u ukrajinskom gradu Harcesku, na oko 30 kilometara od Donjecka. Kada se nije vratila iz škole na vreme, njeni roditleji su počeli da je traže, i pronašli njeno rastrgnuto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telo u snegu natopljenom krvlju.

Kako prenosi "Dejli mejl", njeno telo su zatekli u užasnom stanju, koje su rastrgli psi. Njena komšinica Natalija Skiba rekla je da se "dete vraćalo iz škole da nije uspela".

- Pronašli su je ovde u šumi, bila je raskomadana u delove - rekla je Natalija.

Jedan lokalni medij izvestio je da su delovi njenog tela "bukvalno bili rasrgnuti", a da je sneg bio "crven od krvi".

Drugi mediji navode da su psi delimično pojeli telo devojčice.

- Policija je otvorila kriminalnu istragu i ubila nekoliko pasa kako bi se proverilo šta imaju u stomacima - javljaju tamošnji mediji. Policija ispituje i građane ne bi li pronašla moguće svedoke tragedije.

Komšija nastradale devojčice Dmitri Curakov rekao je da je iz automobila prvo video njen školski ranac.

- Otvorio sam ga i video školske knjige, sveske... Jedna je bila na ruskom, za šesti razred - rekao je Curakov.

Iz policije je rečeno da neće davati saopštenja dok ne budu imali rezultate forenzičkih analiza.

Lokalno stanovništo veoma je zabrinuto zbog pasa lutalica. Kako piše "Dejli mejl", žena po imenu Galina požalila se da ju pas ujeo ispred samog supermarketa. Meštani pričaju da se problem sa psima pogoršao od početka sukoba u Donjecku, kada su mnogi ljudi bežali i napuštali svoje ljubimce.

- Ovo je jedna od posledica rata, svi razumemo da su ovi psi napušteni i da su podivljali. Sada se kreću od grada do grada, i povremeno napadaju i ljude. Svakog meseca odvedemo 50 do 100 pasa, polovinu vratimo sterilisane i čipovane, ostale uništimo - rekao je Vladimir Cimerman, zvaničnik gradske administracije iz Donjecka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.