Finska ne podržava: Nema izuzetka za Ukrajinu

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 22:31

Finska ne podržava: "Nema izuzetka za Ukrajinu"

Helsinki ne pozdravlja ustupke na putu Ukrajine ka Evropskoj uniji, rekla je danas finska premijerka Sana Marin u intervjuu za portal Ile.

"Ne mislim da treba da pravimo izuzetke za Ukrajinu, neophodno je da se ispoštuju kriterijumi", rekla je Marin.

Dodala je da ne vidi ništa loše u statusu kandidata za Ukrajinu, uz napomenu da takav status ne znači da će ta zemlja "sutra postati članica EU", prenosi RIA Novosti.

"Naravno da će članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevati mnogo rada", poručila je Marin.

Ranije je premijer Holandije Mark Rute rekao da su male šanse da Ukrajina uskoro dobije status kandidata za članstvo u EU.

Slično mišljenje ima i ministar-delegat u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova za evropske poslove Kleman Bon, koji je upozorio da proces pridruživanja Ukrajine EU može trajati 15-20 godina.

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolajenko rekao je ranije da Ukrajina očekuje da u junu dobije status kandidata za pridruživanje Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Finska protiv ustupaka na putu Ukrajine ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 08:07

Helsinki ne pozdravlja ustupke na putu Ukrajine ka Evropskoj uniji, rekla je finska premijerka Sana Marin u intervjuu za portal Ile..."Ne mislim da treba da pravimo izuzetke za Ukrajinu, neophodno je da se ispoštuju kriterijumi", rekla je Marin...Dodala je da ne vidi ništa loše u statusu kandidata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.