FSB saopštila: Zaplenjena TRI UKRAJINSKA BRODA, protiv njih korišćeno i ORUŽJE! Ima ranjenih! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSB saopštila: Zaplenjena TRI UKRAJINSKA BRODA, protiv njih korišćeno i ORUŽJE! Ima ranjenih! (VIDEO)

Ukrajinski brodovi „Berdjansk“ „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, koji su presekli granicu sa Rusijom, zadržani su, protiv njih je upotrebljeno oružje, saopštila je ruska Federalna bezbednosna služba (FSB).

Ukrajinski brodovi nisu uspunili zahteve brodova koji su pratili ukrajinsku mornaricu i izvršili su opasne manevre, navodi se.

FSB ističe i da je, kako bi zaustavili ukrajinske brodove, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo korišćeno oružje, nakon čega su ti brodovi zadržani u teritorijalnim vodama Ruske Federacije.

Navodi se i da je trojici ranjenih ukrajinskih vojnika pružena sva neophodna medicinska pomoć, oni nisu životno ugroženi.

FSB dodaje i da je protiv njih podignuta optužnica zbog narušavanja državne granice Ruske Federacije.

Takođe, FSB podseća da je Ukrajina veoma dobro upoznata sa procedurom prolaska vojnih brodova kroz teritorijalne vode Ruske Federacije i kroz Kerčki moreuz – ta procedura je korišćena i prilikom prolaska komercijalnih brodova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.