Evropske zemlje osudile najavljene izbore na istoku Ukrajine

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropske zemlje osudile najavljene izbore na istoku Ukrajine

Osam evropskih zemalja je danas osudilo organizovanje "nelegitimnih izbora" na istoku Ukrajine 11. novembra, na kojima će se birati lideri samoproglašenih repulika Donjeck i Lugansk Osam evropskih zemalja je danas osudilo organizovanje "nelegitimnih izbora" na istoku Ukrajine 11. novembra, na kojima će se birati lideri samoproglašenih repulika Donjeck i Lugansk, i pozvalo Rusiju da iskoristi svoj "značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uticaj" da te izbore spreči. "Ako budu održani, ti nelegitimni 'izbori' krše sporazume iz Minska i ukrajinski zakon. Pozivamo separatiste da odustanu od svojih planova za te 'izbore' i apelujemo na Rusiju da upotrebi svoj značajan uticaj da spreči održavanje tih 'izbora'", naveli su u zajedničkoj izjavi Francuska, Holandija, Poljska, Švedska i Velika Britanija, evropski članovi Saveta bezbednosti UN. Izjavu su potpisali i Italija, Belgija i Nemačka.PROČITAJTE JOŠ: Putin potpisao ekonomske sankcije protiv Ukrajine U izjavi se navodi da Rusija treba da "odigra svoju ulogu i obustavi finansijsku i vojnu podršku separatistima i povuče svoje trupe i opremu s ukrajinske teritorije". Izjavu je pročitala britanska ambasadorka Karen Pirs pred sastanak SB o Ukrajini. Evropljani su tražili da ta sednica bude iza zatvorenih vrata ali je Rusija insistirala da ona bude javna. Na izborima u Donjecku će se birati novi lider, pošto je vođa te samoproglašene republike Aleksandar Zaharčenko ubijen u atentatu krajem avgusta.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropske zemlje osudile najavljene izbore na istoku UKR

Izvor: B92, 30.Okt.2018

Osam evropskih zemalja je osudilo organizovanje "nelegitimnih izbora" na istoku Ukrajine 11. novembra...Na tim izborima će se birati lideri samoproglašenih repulika Donjeck i Lugansk, a evropske zemlje pozivaju Rusiju da iskoristi svoj "značajan uticaj" da te izbore spreči..."Ako budu održani, ti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.