Eksplozija u ambasadi Ukrajine; Ima povređenih VIDEO

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 15:24

Eksplozija u ambasadi Ukrajine; Ima povređenih VIDEO

Španska policija saopštila je danas da je u eksploziji u ukrajinskoj ambasadi u Madridu povređen jedan zaposleni kada je otvorio pismo-bombu.

Član osoblja ambasade zadobio je lakše povrede i prebačen je u bolnicu, navodi se u saopštenju policije.

Ukrajina je danas pojačala mere bezbednosti u svojim ambasadama u inostranstvu nakon ove eksplozije.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinske ambasade u inostranstvu da hitno pojačaju mere bezbednosti.

Kuleba je takođe pozvao španske kolege da preduzmui hitne mere za istragu napada. Ukrajinski ministar je rekao da ko god da stoji iza napada neće uspeti da zastraši ukrajinske diplomate ili da ih zaustavi da svakodnevno rade na jačanju Ukrajine i suprotstavljanju ruskoj agresiji.

Pismo, koje je stiglo običnom poštom i nije skenirano, izazvalo "veoma malu povredu na domalom prstu desne ruke“ jednog zaposlenog u ukrajinskoj ambasadi, rekla je predstavnica vlade u Madridu, Mercedes Gonzales, za televiziju Telemadrid.

Incident istražuju forenzičari i obaveštajni istražitelji, saopštila je španska policija. Viši španski sud vodiće istragu.

Stambena oblast koja okružuje ukrajinsku ambasadu u severozapadnom Madridu je ograđena, a jedinica za uklanjanje bombi je raspoređena na licu mesta, javila je državna televizija TVE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurti: "Trebalo bi da budemo srećni..."

Izvor: B92, 30.Nov.2022

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas u parlamentu da bi Kosovo trebalo da bude srećno jer Vlada ne zavisi od Srpske liste...Za Srbe koji su dali ostavke, a žele da se vrate na svoja radna mesta, kaže da treba da se prijave na konkurse, jer su, kako je rekao, ostavke i povlačenje Srba iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.