Izvor: RTS, 21.Avg.2022, 08:19

Džošua ponovo nemoćan, Usik odbranio tri svetske titule

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik odbranio je titule prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO novom pobedom nad Entonijem Džošuom. Usik je ponovo savladao Britanca odlukom sudija, ovoga puta ona nije bila jednoglasna, ali je potvrdio da je u ovom trenutku daleko kvalitetniji do rivala.
Momak koji ima 35 godina je u Džedi ponovio ono što je učinio u septembru 2021 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , samo što je sada trijumfovao podeljenom odlukom sudija.

Jedan arbitar je bodovao 115-113 za Usika, drugi 116-112 za Ukrajinca, a treći, pomalo iznenađujuće, 115-113 za Džošuu.
Po proglašenju rezultata Aleksandar je veoma emotivno reagovao na izgovor njegovog imena, ali bez obzira na podeljenu odluku, situacija u ringu nije bila toliko neizvesna.
Usik je još jednom pokazao da je kvalitetniji bokser od Džošue koji je poražen treći put u poslednjih pet mečeva. Britanac, za kojeg su mnogi najavljivali da može da dostigne slavu najvećih boksera svih vremena, doživeo je treći poraz u karijeri, uz 24 pobede.
Ukrajinac je i dalje neprikosnoven sa 20 trijumfa iz isto toliko mečeva, od kojih je 13 bilo nokautom.
Što se same borbe tiče, mnogo zanimljiviji bio je drugi deo, iako je Entoni pokušavao da bude aktivniji nego pre godinu dana. Tek u devetoj i desetoj rundi došlo je do pravog napadačkog obračuna – prva je pripala Džošui, druga Usiku, da bi borac iz Simferopolja bolje meč priveo kraju.

Nakon pobede izjavio je da u sledećem meču želi da se bori sa Tajsonom Fjurijem, koji je pre nekoliko dana još jedno objavio da ide u penziju.
Fjuri je karijeru završio kao najbolji bokser današnjice kada je teška kategorija u pitanju, ali ne bi čudilo ukoliko bi se ponovo vratio u ring.
Ako bi do njihove borbe došlo, pobednik bi postao prvi neprikosnoveni prvak sveta u teškoj kategoriji u ovom veku. Poslednji kojem je to pošlo za rukom je Lenoks Luis.
U slučaju da duel ne bude organizovan, Usik je izjavio da više neće boksovati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Usik prebio Džošuu i odbranio titulu: Ukrajinac je “najopasniji čovek na svetu”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Avg.2022

Sudije su bile podeljene, mada je utisak svih analitičara da je Ukrajinac bio potpuno dominantan Ukrajinski bokser Oleksandr Usik je novi/stari šampion teške kategorije u verzijama VBA, VBO, IBF i IBO, pošto je i u revanšu savladao Britanca Entonija Džošuu, podeljenom odlukom sudija posle 12 rundi....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.