Državljani Ukrajine evakuisani iz Vuhana, kod kuće dočekani kamenicama

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Ukrajine evakuisani iz Vuhana, kod kuće dočekani kamenicama

Ukrajinski građani koji su evakuisani iz kineskog grada Vuhana zbog izbijanja koronavirusa stigli su u grad Novi Sanžari, u regionu Poltava. Lokalno stanovništvo je kamenicama gađalo autobuse kako bi ih sprečili da dođu u medicinski centar.
Evakuisani ukrajinski državljani biće smešteni u medicinskom centru nacionalne garde Ukrajine u Novom Sanžariju, javlja Unian.

Lokalno stanovništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je blokiralo puteve u znak protesta protiv dolaska evakuisanih državljana Ukrajine iz Vuhana.
Prilikom prolaska autobusa sa evakuisanim Ukrajincima iz Vuhana, policija je gurala demonstrante sa puta koji su pokušavali da se odupru.
Jednom od okupljenih građana je, kako prenosi Unian, pozlilo, za šta su demonstranti optužili policiju, tvrdeći da su ga ubili.
Okupljeni građani su, u pokušaju da spreče autobuse da dođe do medicinskog centra, bacali kamenice na vozila.
Sedam autobusa je ipak uspelo da stigne do medicinskog centra. U njima se nalazilo 45 državljana Ukrajine i 27 stranih državljana. Svi oni su evakuisani iz Kine avionom koji je sleteo na aerodromu u Harkovu.
Evakuisane osobe biće u četrnaestodnevnom karantinu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.