Piloti poginuli u padu ukrajinskog lovca

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti poginuli u padu ukrajinskog lovca

Dva pilota poginula su kada se lovac Su-27 srušio u Ukrajini za vreme zajedničkih vojnih vežbi ukrajinske i američke vojske, saopštila je ukrajinska vojska.

Avion se srušio danas oko 16.00 po centralnoevropskom vremenu kod sela Ulaniv, u oblasti Vinicija, 180 kilometra jugozapadno od Kijeva, navedeno je u saopštenju generalštaba ukrajinske vojske.

"Prema preliminarnim podacima radi se o lovcu Su-27 koji učestvuje u manevrima "Svetlo nebo 2018"”, rekao je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Frans pres portparol ukrajiniskih vazdušnih snaga.

Generalštab ukrajinske vojske prvobitno je saopštio da su u udesu poginuli jedan američki i jedan ukrajinski pilot ali je kasnije ispravio to preko Fejsbuka, javila je agencija Interfaks-Ukrajina.

U poslednjem saopštenju generalštaba Ukrajine samo piše "ispravka" i navodi da su pronađena tela dvojice pilota na mestu nesreće.

Vojna vežba počela je 8. oktobra u centralnom delu Ukrajine i treba da traje do petka. U njoj učestvuje oko 700 vojnika osam zemalja NATO i Ukrajine kao i četrdesetak aviona, među kojima su američki lovci F-15.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se ukrajinski borbeni avion "Su-27"

Izvor: Blic, 16.Okt.2018

Ukrajinski borbeni avion "Su-27" sa dve pilota srušio se danas tokom trenažnog leta, saopštio je Generalštab ukrajinske vojske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.