Donjeck: Ubistvo Zaharčenka izvedeno uz pomoć zapadnih specijalnih službi

Izvor: Vostok.rs, 15.Sep.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Ubistvo Zaharčenka izvedeno uz pomoć zapadnih specijalnih službi

Ubistvo predsednikla Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka je izvedeno uz pomoć zapadnih specijalnih službi, saopštio je novinarima vršilac dužnosti predsednika DNR Denis Pušilin.

„U terorističkom napadu je učestvovalo peto odeljenje Službe bezbednosti Ukrajine. Prilikom analize ostataka eksplozivne naprave, specijalna služba DNR je otkrila visoke tehnologije koje SBU ranije nije koristila. To pokazuje da je ovaj teroristički napad izveden uz pomoć zapadnih specijalnih službi“, rekao je Pušilin.

Dodao je da Rusija pomaže u istrazi terorističkog napada.

Kako je dodao, službe DNR-a "imaju saznanja ko je to uradio".

"Jedna osoba jeuhapšena zbog sumnje da je umešana u ubistvo Zaharčenka", objasnio je Pušilin, dodavši da je osumnjičeni pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine

Zaharčenko je poginuo 31. avgusta, u eksploziji u restoranu „Separ“ u centru Donjecka, a ministar za prihode i poreze samoproglašene republike Aleksandar Timofejev teško je ranjen. U eksploziji je poginuo i Zaharčenkov telohranitelj.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.