Donjeck: Britanski vojni stručnjaci pripremaju provokacije

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Britanski vojni stručnjaci pripremaju provokacije

Vojni stručnjaci iz Velike Britanije stigli su u Donbas radi pripremanja provokacija, rekao je u sredu novinarima predstavnik Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Danil Besonov.
Narodna milicija DNR je ranije saopštila da ukrajinska komanda zajedno sa zapadnim pomagačima priprema diverzije u hemijskom zavodu „Stirol“ u Gorlovki, kako bi se otvorio put za ofanzivu u tom pravcu.  „Ukrajinska strana ne odustaje od namere da izvede hemijsku diverziju na severu DNR. Naša obaveštajna služba je dobila podatke da je u štab 72. brigade u Artemovsku stigla grupa vojnih stručnjaka iz Velike Britanije. Deo njih je u sastavu snaga za specijalne operacije Ujedinjenog Kraljevstva“, rekao je Besonov.  Prema njegovim rečima, uočeno je i da su u naselja Dača i Deržinsko u blizini linije razgraničenja, koja su pod kontrolom Kijeva, stigli ukrajinski bezbednjaci, koji „pored standardnog naoružanja imaju i individualna sredstva za hemijsku zaštitu i kofere s oznakama za hemijsku opasnost“.  „Ne isključujemo mogućnost da će, kako bi prikrila planove o diverziji u fabrici ’Stirol‘, ukrajinska strana pokušati da inscenira hemijsku zarazu u blizini linije razgraničenja“, naveo je Besonov i dodao da ideju o takvoj diverziji Ukrajini nameće neko spolja, odnosno upravo „vojni stručnjaci maglovitog Albiona“.  Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.