Dobro došla, košavo – vazduh će ponovo biti nevidljiv

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro došla, košavo – vazduh će ponovo biti nevidljiv

Posle deset dana počeće da duva vetar pa će se konačno magla posle podne podići u Vojvodini i Pomoravlju. Vetar će rasterati i nagomilane štetne čestice, pa bi trebalo da se smanji i aerozagađenje.
Posle deset dana, anticiklon se izmešta iz Panonske nizije ka Ukrajini, vetar se pojačava, pa će se konačno magla posle podne podići >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i u Vojvodini i Pomoravlju.

Meteorolozi najavljuju da će u pojedinim krajevima zemlje biti olujne jačine. 
Po pojedinim kotlinama i nizijama, kao i u istočnoj Srbiji veći deo dana maglovito i tmurno uz mraz i slab vetar. 
Jutarnja temperatura biće od -7 do -2, a najviša u većini mesta od -1 do 4 stepena, u mestima sa više sunčanih intervala do 9 stepeni.
Tokom predstojećeg vikenda biće umereno do potpuno oblačno i u većem delu zemlje suvo, samo ponegde na zapadu i jugu provejavanje slabog snega. 
Odlazi i smog Dugoočekivana košava napokon će rasterati štetne čestice koje su se danima sakupljale u vazduhu, zbog čega se teško disalo u više gradova Srbije.

Zbog vazduha koji je, kako navodi Agencija za zaštitu životne sredine, u brojnim gradovima bio u kategoriji "jako zagađen", resorno ministarstvo predložilo je devet mera.
Prema najavama ministra, tokom dana će biti formirana komisija koja će se baviti zagađenjem. 
Čini se da nikada sa većom radošću ne dočekujemo košavu, jak jugoistočni vetar koji obično ne volimo. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.