Dobra prilika da se testira primena sporazuma

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 12:43

"Dobra prilika da se testira primena sporazuma"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozdravio je danas isplovljavanje prvog broda sa žitaricama iz ukrajinske luke Odesa kao "veoma pozitivan razvoj događaja".

Ocenio je da je to dobra prilika da se testira primena sporazuma, koji su postignuti u Istanbulu.

Peskov je dodao da Moskva očekuje da će sve strane poštovati sporazume o izvozu ukrajinskog žita, prenosi TASS.

"Hajde da se nadamo da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve strane poštovati dogovore kako bi oni efikasno funkcionisali", rekao je Peskov obraćajući se novinarima.

Ukrajinsku luku Odesu danas je napustio prvi brod natovaren ukrajinskim žitaricama od početka ruskog napada, a kako je navelo nadzorno telo UN, brod će biti na inspekciji u Istanbulu, pre nego što nastavi put ka Tirpoliju.

Moskva i Kijev su 22. jula potpisali odvojene sporazume sa Turskom i Ujedinjenim nacijama, čime su se stvorili uslovi za deblokadu izvoza ukrajinskih žitarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.