Desničari jurišali na Porošenka, radio suzavac

Izvor: Mondo, 10.Mar.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desničari jurišali na Porošenka, "radio" suzavac

Ukrajinska policija saopštila je da je u subotu povređeno 15 policijaca u sukobu s ultradesničarskim demonstrantima koji su pokušali da ometu predizborni miting predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Foto: Tanjug/Serhii Nuzhnenko/Radio Free Europe/Radio Liberty via AP)

AP prenosi da se sukob desio u gradu Čerkasi, na oko 150 kilometara jugoistočno od ukrajinske prestonice Kijeva.

Navodi se da je više desetina članova stranke Nacionalni korpus >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokušalo da uleti na binu na kojoj je Porošenko držao govor u okviru kampanje za predsedničke izbore zakazane za 31. mart, a pokušali su i da blokiraju kolonu vozila u kojoj je on bio.

8.mart u Ukrajini: Ultradesničari napali feministkinje

Policija je objavila da je demonstrante ispaljen suzavac.

istoga dana policajci su takđe povređeni u Kijevu u sukobu s ultradesničarskim demonstrantima ispred zgrade predsedničke administracije gde je organizovan protest više stotina ljudi koji su tražili hapšenje glavnih vinovnika navodnog korupcijskog skandala u ukrajinskoj vojsci u koji je umešan fabrika koju drži Porošenko.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.