Izvor: Luftika.rs, 12.Mar.2022, 08:48

Da li je letelica koja je pala na zagrebački Jarun trebala da sleti na ukrajinski Yarun?

Na zagrebačkom Jarunu  u četvrtak je nešto posle 23 časa pala bespilotna letelica strane proizvodnje. Nakon njenog pada ostala je velika rupa.
Kako je objavljeno, radi se o letelici ruske proizvodnje koja je u Zagreb stigla iz mađarskog vazdušnog prostora.
U međuvremenu se pojavila teorija o mogućoj zabuni u vezi s putanjom same letelice.
Naime, u Žitomirskoj oblasti u Ukrajini, između Kijeva i Lavova, postoji mesto koje se zove Yarun. Nagađa se kako je letelica >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pogrešno programirana i da je kodirano krivo ime te je tako umesto kod ukrajinskog letelica završila kod zagrebačkog Jaruna, piše Index.
Hrvatski pilot šokiran reakcijom NATO-a Ivan Selak, hrvatski vojni pilot u penziji, šokiran je činjenicom da je letelica neopaženo proletela vazdušnim prostorom članica NATO-a.
– NATO-ova zaštita vazdušnog prostora zemalja članica očigledno ne funkcioniše onako kako piše u papirima. Naravno da će oni objaviti saopštenje u kojem će pisati da su objekt celo vreme pratili, da su pretpostavili o kakvoj se tačno letelici radi i da nije reč o napadu i slično. Ali demantuje ih jedna činjenica. Taj je objekt pao na glavni grad jedne članice NATO-a. To je nedopustivo — rekao je Selak.
Prije nego što je pala u Zagrebu, letelica je prešla teritoriju Rumunije i Mađarske.
Sovjetska letilica iz Ukrajine preletela Mađarsku, srušila se u Zagreb i napravila pičvajz (FOTO)

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.