Crna Gora razmatra otvaranje granica za region

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 18:32

Crna Gora razmatra otvaranje granica za region

Senad Begić, zamenik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore, rekao je da se razmatra otvaranje granica i uslovi za region.

Begić je na pitanje zašto je dozvoljen ulazak državljanima Rusije, a ne Srbije, jer je slična epidemiološka situacija u te dve zemlje, te kako komentariše izjavu ukrajinskog konzula što državljanima Ukrajine nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru odgovorio:

"Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se zbog bolje situacije naći na ažuriranoj listi. Institut je napravio metodolgiju koja je slična sa onom Evropske komisije. Jedan od ključnih parametara je broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a drugi je kretanje broja obolelih odnosno dugoročni trendovi. Predlog za uključivanje Rusije na zelenu listu je došao od Operativnog štaba za turizam i Ministarstva turizma. Kada se radi o regionu, vrlo ozbiljno razmatramo dalje korake kada se radi o ažuriranju liste. Tu ne smemo da zaboravimo potencijalne brojeve ljudi koji bi došli u Crnu Goru i o tome se mora voditi računa. Razmatramo otvaranje granica i uslove pod kojima se granice mogu otvoriti na način koji će minimizirati epidemiološki rizik po građane Crne Gore", rekao je on, a prenose Vijesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.