Čeka se saglasnost Kijeva: Putin PRISTAO na širi mandat UN na istoku Ukrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2017, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se saglasnost Kijeva: Putin PRISTAO na širi mandat UN na istoku Ukrajine

Dao zeleno svetlo

Ruski predsednik Vladimir Putin podržao je danas proširenje mandata misije Ujedinjenih nacija koja bi zaštitila posmatrače na istoku Ukrajine, prenosi AFP napominjući da je malo verovatno da će njegov predlog dobiti saglasnost Kijeva.

Putin je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru rekao da je spreman da podrži operativnu misiju "ne samo na liniji fronta nakon povlačenja zaraćenih strana i njihove opreme, već i u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugim oblastima", gde rade posmatrači, saopštio je Kremlj.

Rusija je, kako se podseća, prošle nedelje zatražila od SB UN da odobri razmeštanje lako naoružane misije kako bi se zaštitili međunarodni posmatrači na istoku Ukrajine.

Putin je prvobitno predlagao da misija bude operativna samo duž linija razdvajanja dve strane.

Kabinet nemačke kancelarije saopštio je da je Putin promenio svoju poziciju nakon što je Merkelova insistirala da su "neke promene u mandatu neophodne".

- Predsednik Putin je reagovao pozitivno rekavši da podržava ukidanja ograničenja za razmeštanje misije UN -  navela je nemačka vlada u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.