Britanski obaveštajci: Rusi ne priznaju

Izvor: B92, 07.Jul.2022, 09:18

Britanski obaveštajci: "Rusi ne priznaju"

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi izveštaj svojih obaveštajnih službenika o situaciji u Ukrajini.

Teško granatiranje se nastavlja duž Donjeckog fronta, ali Rusi sporo napreduju, navodi se u izveštaju.

Ruski položaji koji su učestvovali u prošlonedeljnom osvajanju Luganske oblasti verovatno će biti obnovljeni, navode britanski obaveštajci.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putin čestitao je snagama koje su zauzele Lisičansk i poručio da "treba da se odmore i obnove svoje borbene kapacitete".

Britanski obaveštajci ukazuju i na nedavnu zakonodavnu inicijativu u ruskom parlamentu, koja ima za cilj da obezbedi što više resursa bez najave pune mobilizacije privrede, i napominje da to "omogućava Rusiji da izbegne da prizna da je u ratu, baš kao što njen neuspeh da porazi ukrajinsku vojsku uprkos disproporciji u oružju i ljudstvu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.