Britanija: Ruska vojska iza sajber napada

Izvor: VOA, 04.Okt.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Ruska vojska iza sajber napada

Briatnski zvaničnici tvrde da je ruska vojna obaveštajna služba GRU iza najnovijeg talasa globalnih napada u sajber prostoru. Ministar inostranih poslova Džeremi Hant rekao je da je GRU odgovorna za "neselektivne i nemarne" napade protiv političkih institucija, biznisa, medija i sportova. Bitanski Nacionalni centar za sajber bezbednost zaključio je da su hakeri, koji stoje iza brojnih napada, identifikovani kao osoblje GRU-a. Agencija tvrdi da su četiri nova napada povezana sa GRU-om, kao i prethodni sajber napadi. Navodi se da su napadi na Svetsku antidoping agenciju, ukrajinski transportni sistem i na predsedničku trku 2016. godine u SAD, vrlo verovatno delo GRU-a. Britanski zvaničnici ranije su krivili GRU za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu ćerku Juliju, u martu u engleskom gradu Solsberiju.  Rusija negira bilo kakvu umešanost.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Zaharova: Optužbe za sajber napad su izmišljotine

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je danas tvrdnje britanskih i australijskih vlasti da ruska vojna obaveštajna služba GRU stoji iza novog talasa globalnih sajber napada...Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova odbacila je ove optužbe kao "velike izmišljotine".Britanski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.