Britanija: Rusija povlači rezervne jedinice ka Ukrajini za ofanzivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2022, 11:02

Britanija: Rusija povlači rezervne jedinice ka Ukrajini za ofanzivu

Rusija premešta rezervne jedinice iz cele zemlje i okuplja ih u blizini granice sa Ukrajinom za naredne ofanzivne operacije, saopštila je danas britanska vojna obaveštajna služba.

U najnovijem izveštaju Ministarstva odbrane Velike Britanije se precizira da se radi o novim pešadijskim jedinicama koje koriste oklopna vozila tipa MT-LB, koja su bilo dugoročno skladištena, prenosi Rojters.

Britanski obaveštajci navode i da je Rusija dugo vremena smatrala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su takva vozila neprikladna za operacije podrške pešadiji.

Usprkos nedavnim izjavama ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je rekao da ruska vojska "nije ni počela" u Ukrajini, većina pojačanja je prikupljena ad hoc i opremljena zastarelom ili neprikladnom opremom, tvrde britanski obaveštajci, preneo je Gardijan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PRIPREMA ZA BUDUĆU OFANZIVU? Britanski obaveštajci tvrde da Rusija gomila rezervne snage iz cele zemlje blizu Ukrajine

Izvor: Kurir, 09.Jul.2022

Rusija premešta rezervne snage iz cele zemlje i okuplja ih u blizini Ukrajine za buduće ofanzivne operacije, saopštili su britanski obaveštajci.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.