Britanci razmatraju plan da štite teretnjake iz Ukrajine sa žitom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 07:54

Britanci razmatraju plan da štite teretnjake iz Ukrajine sa žitom

Velika Britanija razgovara sa saveznicima o potencijalnom planu da se pošalju ratni brodovi u ukrajinsku crnomorsku luku Odesu, kako bi se pružila zaštita brodovima koji izvoze ukrajinske žitarice.

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis izjavio je u ponedeljak da je razgovarao o stvaranju "zaštitnog koridora" iz Odese sa koleginicom iz Britanije Liz Tras, preneo je "Dejli mejl". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je rekao da bi takva koalicija, sačinjena od zemalja NATO i drugih zemalja koje se oslanjaju na te žitarice, kao što je Egipat, možda bila voljna da angažuje vojne resurse za jačanje zaštite i sprečavanje nestašice hrane.

Planom bi se podrazumevalo da saveznički brodovi očiste put na jugu Ukrajine oko ruskih mina, pre nego što od "Putinovih ratnih brodova" zaštite teretnjake koji nose prehrambene proizvode, preneo je "Tajms".

Dugomentne rakete bi takođe bile postavljene da zaustave bilo kakve ruske pokušaje da sabotiraju koridor.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.